Upper center display dead on MY21

All Jaguar I-Pace related discussions
Post Reply
JagsG
Posts: 22
Joined: Thu Oct 01, 2020 4:54 pm
Location: Germany

Upper center display dead on MY21

Post by JagsG » Sat Feb 20, 2021 2:30 pm

Curiously the upper center display isnt working any more. Th lower display is fine.
Any suggestins how I can reset the system? Already was holding on/off button to reset. But ist turning on again.
Is there anything I can disconnect to have a "hard reset"?
MY21 - Eiger Grey - EV320

ardevd
Posts: 1183
Joined: Mon Dec 24, 2018 12:30 am
Location: Norway

Re: Upper center display dead on MY21

Post by ardevd » Sat Feb 20, 2021 2:50 pm

JagsG wrote:
Sat Feb 20, 2021 2:30 pm
Curiously the upper center display isnt working any more. Th lower display is fine.
Any suggestins how I can reset the system? Already was holding on/off button to reset. But ist turning on again.
Is there anything I can disconnect to have a "hard reset"?
Does the Infotainment work at all? Does your phone connect to bluetooth when in the car and does audio controls from the steering wheel work, etc?
Control your I-Pace with jlrpy or WattCat for Android| I-PACE HSE Ebny Prem Txt MY2019.

Telematics: 18.2 | InControl: S20B_20.27.3-568398

User avatar
MjrPayne
Posts: 352
Joined: Sat Mar 31, 2018 2:48 pm
Location: Finland

Re: Upper center display dead on MY21

Post by MjrPayne » Sat Feb 20, 2021 3:59 pm

Lock the car at least for 10 min, that helped with older system, might help with MY21 too. 10min is enough to car shutting down full so it's as close to reset as possible without disconnecting 12V battery.
Blue HSE since 21.1.2019
Backup -04 XJ SuperV8

I rather cry in Jaguar than in Tesla

JagsG
Posts: 22
Joined: Thu Oct 01, 2020 4:54 pm
Location: Germany

Re: Upper center display dead on MY21

Post by JagsG » Sat Feb 20, 2021 4:10 pm

I remebered a video I saw on Youtube some months ago. The guy in the video had similar problems.
He unplugged a connection hidden behind a coverage in the trunk (on the right).
Tried the same. Unplugged two connections for just a minute. After plugging them both in again, the
display was working again.
MY21 - Eiger Grey - EV320

Post Reply